Maar eerst dit: nogmaals hartelijk dank aan iedereen die gelopen, gewandeld en geschonken heeft, want zonder jullie inzet en bijdrage hadden we deze mooie projecten niet kunnen steunen! Dit is wat jullie mee hebben mogelijk gemaakt:

  1. Mino Art Space vzw uit Antwerpen biedt coworkingruimtes aan kunstenaars. Op het dak van het gebouw werd een daktuin aangelegd. Hier worden tuincursussen gegeven aan de lokale bevolking en gebruikers van het Mino Art Space.
  2. Wijkcentrum De Kring vzw uit Eeklo heeft hun project Fietsbazaar uitgebreid. 150 kinderen van 2 tot 12 jaar uit kansarme milieus beschikken nu over een kwalitatieve fiets.
  3. Screenshot trailer Nieuwe stemmen in de stad
    Misschien zag je de documentairefilm 'Nieuwe Stemmen in de Stad van nieuwkomer Ekatarina Gardener al? De film volgt 20 nieuwkomers uit 19 landen die les volgen aan CVO Gent. Bakama, een feitelijke vereniging, trok het project.
  4. CAAP Culture asbl (Concertation des Associations Actives en Prison) organiseerde een cultuurweek in gevangenissen in Wallonië en in Brussel. Vorige zomer werden contacten gelegd met cultuurorganisaties die een programma konden aanbieden.
  5. De International Yehudi Menuhin Foundation uit Watermaal-Bosvoorde organiseert een reeks van vier artistieke ateliers van drie dagen voor 10 à 15 kinderen van kandidaat-vluchtelingen die in het Rode Kruis Centrum van Yvoir verblijven. De ateliers worden begeleid door 9 kunstenaars.
  6. Ook in BOZAR kon je werk zien gefinancierd door Triodos Foundation: Kneph Atelier, een artistieke werkplaats uit Kessel-Lo voor kunstenaars, begeleidde zo’n 15 schoolafhakers bij het maken van de film innerEScape, die vertoond werd tijdens het BOZAR-evenement Next Generation Please.
  7. What Dance Can Do voorziet 20 danslessen van twee uur voor een twintigtal kinderen in de Helihavenschool in de Noordwijk van Brussel. In juni werd een voorstelling georganiseerd. Het effect van de lessen werd opgevolgd, en ook het effect op gedrag en schoolresultaten.

Meer weten over Triodos Foundation of een gift doen >